محققان در حال توسعه یک ماشین منسجم Ising هستند که قدرت محاسبات کوانتومی را در زمینه کشف دارو به کار خواهد گرفت و مشکلات منطقی موجود در فرآیندها را رفع خواهد کرد. به گزارش گروه اخبار پزشکی تکنا به نقل از تیم تحقیقاتی NTT، این شرکت ژاپنی از همکاری خود با شرکت امریکایی Caltech خبر داده است تا به کمک یکدیگر سریع‌ترین کامپیوتر Ising منسجم جهان (CIM) را توسعه دهند. این فرایند مربوط به یک روش محاسباتی کوانتوم گرا می‌شود که از پردازنده های مخصوص استفاده می کند تا مشکلات بهینه سازی ترکیبی را رفع نماید. کامپیوترهای CIM دستگاه‌های پیشرفته‌ای هستند که رویکرد امیدوارکننده‌ای برای حل مشکلات بهینه‌سازی ارائه می‌کند و با استفاده از نقشه برداری به جستجوی مشکلات می‌پردازد. ابرکامپیوتر ntt کاربرد اصلی این رویکرد محاسباتی جدید به منظور کشف دارو است. تولید داروهای جدید با استفاده از این روش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد تا از آن‌ها برای مبارزه با بیماری‌های جدیدی همچون کرونا استفاده شود. معمولا از کشف دارو به عنوان یک مشکل بهینه سازی ترکیبی یاد می‌شود. پروسه کشف داروی موثر معمولا شامل تعداد بسیاری از مولکول‌های بالقوه مناسب پزشکی می‌شود که میان پروتئین‌های مد نظر قرار دارند؛ این پروتئین‌ها معمولا مسئول یک بیماری خاص هستند. از رایانه‌های معمولی برای تکرار فعل و انفعالات شیمیایی در فضای پزشکی و سایر زمینه های زیستی و علوم شیمی استفاده می‌شود. برای انجام دقیق معادلات پزشکی، فناوری کوالکام میبایست در انجام ترکیبات احتمالی فراتر از آزمون و خطا عمل کند.
چرا امنیت رمز عبور امروزه امر مهمی تلقی میشود؟ بیماری کرونا مردم را مجبور کرده است تا به زندگی و کار بر روی دنیای دیجیتال روی بیاورند و از این روی رمز عبور و امنیت دیجیتال وارد فاز جدیدی شده و اهمیت آن از سالهای گذشته مشهودتر گشته است. به گزارش واحد اخبار هک و امنیت تکنا، افزایش امنیت رمز عبور مهمترین کاری است که افراد می توانند برای محافظت از داده های خود انجام دهند و با توجه به نزدیکی روز حریم خصوصی سال ۲۰۲۱، این روز میتواند بهانهای باشد تا ما رمزهای عبور خود را بررسی و بروز کنیم. طبق نظرسنجی جدیدی که iProov منتشر کرده است، تقریباً 75 درصد از افراد به دلیل نقض امنیت مجبور شده اند رمز خود را تغییر دهند و 66 درصد این افراد از انجام این کار چندان دل خوشی ندارند. این بررسی همچنین نشان می دهد که: 95 درصد پاسخ دهندگان به حریم خصوصی داده های خود اهمیت می دهند. دو سوم پاسخ دهندگان از تغییر رمز عبور خود احساس نارضایتی میکنند. 25 درصد از پاسخ دهندگان احساس می کنند هیچ کنترلی بر حریم خصوصی دادههای خود ندارند. ‏هنگام تغییر رمز عبور باید به این نکته توجه داشت که باید رمز عبور جدید به اندازه کافی قدرتمند باشد تا هکرها نتوانند به راحتی به آن دستیابی پیدا کنند. این مورد بدین معناست که در رمز عبور میبایست ترکیبی از حروف، علائم و اعداد استفاده کرد. با این وجود، اکثر رمزهای عبور مورد استفاده از سادهترین ساختار ممکن بهره میبرند
آژانس فضایی آمریکا تلاش دارد تا در توسعه هواپیماهای برقی مشارکت داشته باشد. ناسا با هدف پروازهای هوایی برقی و سازگار با محیط زیست در حال همکاری با صنعت هواپیمایی است. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، ناسا علاوه بر ماموریت مریخی جدید خود سعی دارد تا همکاری های دیگری را با صنعت هواپیمایی، ابزارهای طراحی و یا هواپیماهای پیشران الکتریکی ایفا کند. از اهداف دیگر این آژانس فضایی توسعه پروازها با هواپیماهای ساب سونیک و همچنین سیستمهای الکتریکی است. در واقع هدف ناسا استفاده از EAP در ناوگان جهانی هواپیمایی و همچنین استفاده از آن در هواپیماهای کوچک تجاری خواهد بود. طبق تحقیقات این آژانس فضایی در صورت استفاده از پیشرانه الکتریکی در هواپیماها علاوه بر کاهش مصرف انرژی، کربن دی اکسید کمتری نیز منتشر خواهد شد. در این صورت تغییرات آب و هوایی نیز با روند کمتری انجام خواهد گرفت. در حال حاضر انجام سفرهای هوایی که با محیط زیست سازگار باشد دغدغه بسیاری از تولیدکنندگان این صنعت شده است. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۹ حمل و نقل هوایی باعث تولید ۹۱۵ میلیون تن CO2 شده بود. به همین دلیل شرکت بوئینگ اعلام کرد تا سال ۲۰۳۰ تمامی هواپیما های خود را با سوخت های گیاهی و یا ضایعات کشاورزی خواهد ساخت. علاوه بر آن آژانس ایمنی هواپیمایی در اروپا نیز قصد دارد پروازها را بر مبنای محیط زیست درجه بندی کند.
محققان آمریکایی موفق شدند با استفاده از انرژی حاصل از نور، صفحات پلاستیکی را به صورت معلق در فضا نگه دارند. به گزارش سرویس اخبار فناوری تکنا، پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا از نور LED برای حرکت صفحات پلاستیکی استفاده کردند. این صفحات تنها با این انرژی توانستند به صورت شناور در فضا بمانند. پیش از این نیز شناور کردن هوا پخش های نامرئی توسط انرژی نور انجام گرفته بود. اما جسمی با این وزن با استفاده از نور جابجا نشده بود. در این آزمایش از صفحاتی به جنس مایلار و به قطر یک مداد استفاده شد. انرژی حاصل از یک LED توانست با گرم کردن قسمت زیرین صفحات انرژی لازم برای ذرات زیر این پلاستیک را تامین کند. البته این آزمایش ممکن است انتزاعی به نظر برسد اما نتیجه آن می تواند در شناسایی مزوسفر جو زمین مورد استفاده قرار گیرد. از آنجایی که مزوسفر زمین شباهت زیادی به جو مریخ دارد، مطالعه آن میتواند در توسعه فناوری هایی برای کشف مریخ مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین این آزمایش به ساخت یک مدل نظری نیز کمک کرده تا از طریق آن بتوان قرارگیری اجسام شناور در جو زمین شبیه سازی شود. محققان تلاش دارند تا نوعی سامانه پرواز با استفاده از این فناوری بسازند تا بتواند حسگرهای کوچک را به درون مزوسفر ببرد.
به زودی نسخه بتای اندروید ۱۲ به صورت آزمایشی در اختیار توسعه دهندگان قرار خواهد گرفت. گوگل جزئیات دقیقی از این نسخه منتشر نکرده است. اما تصاویر منتشر شده از این اندروید می تواند برخی ویژگی های آن را نشان دهد. به گزارش سرویس اخبار فناوری تکنا، گوگل اعلام کرده قصد ندارد دیگر اندروید های جدید خود را نامگذاری کند. پیش از این تمامی نسخه های اندروید با نام‌های عجیب مانند آبنبات چوبی و یا مارشمالو نامگذاری شده بود. احتمالاً نام نسخه جدید نیز مانند دو نسخه قبلی به صورت عددی و همان دوازده خواهد بود. از آنجایی که به روزرسانی هر نسخه به زمان زیادی نیاز دارد. با در نظر گرفتن سیاست های سابق گوگل احتمالاً اندروید دوازده به زودی منتشر خواهد شد. نسخه عمومی آن نیز کمی بعد و پس از رفع اشکالات نسخه آزمایشی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. بدین ترتیب احتمال عرضه نسخه رسمی در اواخر تابستان امسال بسیار زیاد است. هنوز اطلاعاتی در مورد ویژگی های جدید اندروید 12 منتشر نشده است. با این وجود تصاویر منتشر شده از این سیستم عامل برخی ویژگی های آن را نشان می دهد. این تصاویر توسط شرکت‌های همکار گوگل به اشتراک گذاشته شده اند و با توجه به آنها می‌توان به تغییر ظاهر ویجت ها و شباهت آن با IOS 14 اشاره کرد. همچنین در این تصاویر برچسب جدیدی در این به روز رسانی مشاهده می شود که با هدف حفظ حریم خصوصی کاربران قرار داده شده است. این برچسب قرار است استفاده اپلیکیشن ها از دوربین و میکروفون گوشی را به کاربر اعلام کند. پیش از این از این ویژگی در IOS 14 نیز استفاده شده بود.
محققان مرکز نوآوری دانشگاه شهید بهشتی نوعی پرینتر سه بعدی کوچک ساختند که می‌تواند قطعات و مواد مختلف را پرینت بگیرد. مزیت اصلی این پرینتر سایز کوچک آن است که می‌تواند مورد استفاده پژوهشگران و حتی دانش آموزان باشد. به گزارش سرویس اخبار فناوری تکنا، محققان دانشگاه شهید بهشتی با همکاری ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر و مواد پیشرفته موفق به ساخت یک پرینتر سه بعدی کوچک و کاربردی شدند. قیمت این پرینتر بسیار ارزان بوده و به علت اندازه کوچک می‌تواند در تمام محیط ها استفاده شود. پیش از این پرینترهای سه بعدی ساخته شده همگی صنعتی بوده و به علت اندازه بزرگ قابل استفاده عموم نبوده است. اما پرینتر سه بعدی ساخته شده توسط محققان دانشگاه شهید بهشتی می‌تواند مورد استفاده دانش آموزان در مدارس و یا منزل باشد. از محصولات اصلی تولید شده توسط این پرینتر برد های الکترونیک است. این بردها می‌توانند در موارد مختلفی مانند ساخت حسگرها مورد استفاده قرار بگیرد. در واقع ساخت حسگرهای دما و رطوبت توسط این چاپگر به صورت موثر و بهینه انجام خواهد گرفت. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مورد این فناوری گفته است: فعالیت های انجام گرفته در دانشگاه با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده و توانسته ایم با حمایت این نهاد علاوه بر تولید نمونه آزمایشگاهی این پرینتر آن را به صورت انبوه عرضه کنیم. با توجه به محاسبه بهای تمام شده این دستگاه قیمت آن در بازار بسیار مناسب خواهد بود. در حال حاضر قیمت دستگاه خارجی در بازار بسیار بالا بوده اما ما سعی کرده ایم تا قیمت پرینترهای سه بعدی ساخت داخل را پایین آوریم تا فروش آن بیشتر شود. این در حالی است که کیفیت نمونه ایرانی نیز بسیار بالاتر از مشابه خارجی آن است. این دستگاه می تواند در آزمایشگاه های پژوهشی و مدارس مورد استفاده قرار بگیرد.